Rondreis langs bezienswaardigheden van de Andres

Reizen Peru: 12 dagen rondreis zuid Peru


De korte rondreis brengt u in 12 dagen langs de hoogtepunten van Peru.
Op deze rondreis zijn de hotels, het vervoer, en een aantal excursies voor u geregeld.

Condor rondreis Colca
Dag 1 Vliegreis Amsterdam – Lima
Dag 2 Vlucht Lima Arequipa
Dag 3 Arequipa
Dag 4 Arequipa – Colca Cañon
Dag 5 Colca Cañon - Puno
Dag 6 Puno - Amantani
Dag 7 Amantani - Taquile - Puno
Dag 8 Puno - Cusco
Dag 9 Cusco
Dag 10 Cusco - Pisac - Ollantaytambo - Aguas Calientes
Dag 11 Machu Picchu - Cusco
Dag 12 Cusco – Lima – Amsterdam
Dag 13 Aankomst Amsterdam
Prijs: € 1250,- per persoon (uitgaande van een tweepersoonskamer voor 2 personen).
De rondreis is inclusief:
10 Overnachtingen in hotel, inclusief ontbijt. Er wordt gebruik gemaakt van keurige drie sterren hotels, in of op loopafstand van het stadscentrum, natuurlijk met uw eigen badkamer.
1 overnachting bij de bewoners thuis op het eiland Amantani.
Reizen per bus: Arequipa - Colca - Puno - Cusco.
Reizen per trein: Cusco - Machu Picchu - Cusco.
Reis per vliegtuig: Lima - Arequipa en Cusco - Lima; inclusief luchthavenbelasting
Excursies: Colca Cañon excursie, Titicaca excursie inclusief maaltijden, Sacred Valley (Pisac en Ollantaytambo).
Exclusief:
Intercontinentale vlucht Nederland-Peru. Reisbegeleiding. Overige excursies, overige transfers, maaltijden en entrees. Ook in de Colca Canyon moet nog entree betaald worden (€ 22,-)

Reizen Peru: vervoer en hotel rondreis zuid Peru

U kunt zelf in alle vrijheid de dagindeling van uw reis bepalen en terplekke de excursies naar de bezienswaardigheden regelen.

Vakantie rondreis in Peru van 17 dagen, waarbij de hotels en vervoer voor u geregeld zijn.

reis naar Machu Picchu
Dag 1 Vliegreis Amsterdam – Lima
Dag 2 Lima
Dag 3 Lima - Paracas
Dag 4 Paracas - Nasca
Dag 5 Nasca – Arequipa (nachtbus)
Dag 6 Arequipa
Dag 7 Arequipa – Colca Cañon
Dag 8 Colca Cañon - Arequipa
Dag 9 Arequipa - Puno
Dag 10 Puno
Dag 11 Puno - Cusco
Dag 12 Cusco
Dag 13 Cusco
Dag 14 Trein naar Machu Picchu
Dag 15 Machu Picchu - Cusco
Dag 16 Cusco
Dag 17 Cusco – Lima – Amsterdam
Dag 18 Aankomst Amsterdam
Prijs: € 1340,- per persoon (uitgaande van een tweepersoonskamer voor 2 personen).
De rondreis is inclusief:
15 Overnachtingen in hotel, inclusief ontbijt. Er wordt gebruik gemaakt van keurige drie sterren hotels, in of op loopafstand van het stadscentrum, natuurlijk met uw eigen badkamer.
1 reis snachts in de nachtbus Nazca - Arequipa.
Reizen per bus: Lima - Paracas - Nasca – Arequipa - Colca - Puno - Cusco.
Reizen per trein: Cusco - Machu Picchu - Cusco.
Reis per vliegtuig: Cusco - Lima ; inclusief luchthavenbelasting
Transfers: luchthaven Lima - hotel Lima, en hotel Cusco - luchthaven Cusco.
Excursies: Colca Cañon excursie.
Exclusief:
Intercontinentale vlucht Nederland-Peru. Reisbegeleiding. Overige excursies, maaltijden en entrees op de rondreis. Ook in de Colca Canyon moet nog entree betaald worden (€ 22,-)

Dagindeling van de rondreis :

Dag 1
De rondreis begint in Lima met de transfer die u naar uw hotel Miraflores brengt.

Dag 2
In de ochtend kunt u het historisch centrum van Lima bekijken. Aan de Plaza de Armas staat het presidentiële paleis, waar de wisseling van de wacht te zien is. Een van de bezienswaardigheden van Lima is de Plaza, met de prachtig onderhouden balkons van het aartsbisschoppelijke paleis, naast de kathedraal, met de tombre van Pizarro, de conquistador van Peru. Wandelend door de typische straatjes bereikt u het zeventiende-eeuwse San Francisco klooster, beroemd vanwege de catacomben die onder de basiliek liggen. U loopt door de ondergrondse gangen tussen de resten van de mensen, die hier vroeger begraven zijn.

Dag 3
In de namiddag vertrekt u naar de volgende stad van deze rondreis, Paracas.

Dag 4
peru paracas landschap's Ochtends maakt u een 2 uur durende boottocht naar de zeeleeuwen en zeevogels van de Ballestas eilanden. Dit dierenleven is te danken aan de koude golfstroom, die water van de Zuidpool naar het noorden voert. Hierdoor is het kustwater in Peru relatief koud, met een ideale temperatuur voor plankton. Zodoende leeft er veel vis, zeeleeuwen en vogels, zoals pelikanen, albatrossen en inheemse soorten. Bijzonder is ook de aanwezigheid van enkele pinguïns, die normaal gesproken op de Zuidpool thuishoren, maar dankzij de koude golfstroom verder naar het noorden trekken. U ziet het allemaal van dichtbij, en soms zijn er ook dolfijnen. Tegen het einde van de middag reist u per openbare bus naar Nazca.

Dag 5
Vandaag kunt u een rondvlucht maken over de Nazca-lijnen. De lijnen zijn in de woestijn getekend door zand opzij te schuiven en de randen met steentjes te bedekken. Sommige tekeningen zijn ruim honderd meter groot, zoals de aap of de kolibri. Er zijn ook driehoeken en kilometers lange lijnen die kaarsrecht door de vlaktes lopen. Doordat in dit gebied geen regen valt en het weinig waait, zijn de eeuwenoude tekeningen nog steeds duidelijk te zien. Er zijn vele onderzoeken naar de lijnen gedaan, maar het blijft een van de grootste mysteries van Peru. Het is fascinerend om de afbeeldingen te zien, en alleen vanuit de lucht kun je ze goed zien. In de middag bezoekt u de oude begraafplaats van Chauchilla, en vervolgt de rondreis met de nachtbus naar Arequipa.

Dag 6
peru reis ArequipaArequipa, de 'witte stad' is op 2400 meter hoogte gelegen, en omringd door 3 vulkanen: Chachani, Pichu Pichu en de 5800 meter hoge Misti. Veel gebouwen in het centrum zijn er gemaakt van wit vulkaansteen, Sillar, dat in de buurt gevonden wordt. Het hele jaar door is het er aangenaam zacht en zonnig. Op de koloniale Plaza de Armas vindt u vast een goede capuchino tegen de achtergrond van de de Misti vulkaan. Een van de bezienswaardigheden is het zestiende-eeuwse Santa Catalina Klooster, waar vroeger de welgestelde nonnen verbleven. Wandelend door steegjes in zachte pasteltinten ervaart u de serene rust in dit intact bewaarde klooster. Een stad in de stad is het, met kleine huisjes, straatjes, fontijnen en kleurrijke binnenpleinen. 400 jaar lang hebben hier de nonnen in complete afzondering geleefd.

Dag 7
Vandaag gaat u echt hoog de Andes in, over een pas van 4800 meter naar de Colca Cañon. Om aan de grote hoogte te wennen, is het nodig om veel te drinken, en onderweg wordt gestopt voor thee van cocabladeren. Ver weg ziet u vulkanen en dichtbij wijdse vlaktes met steppengras waar lamas en vicuña’s grazen. De vicuña is kleiner en slanker dan de lama, en heeft warme en zachte wol van zeer fijne vezels, die $ 400 per kilo opbrengt. Daardoor is er veel op de vicuña gejaagd, zodat het nu een bedreigde diersoort is. Door wetgeving wordt hij inmiddels beschermd. In de middag is er alle tijd om rust te nemen in de natuurlijke thermale baden van Chivay. In het warme en heldere water kunt u aan de hoogte wennen met het indrukwekkende Andesgebergte op de achtergrond. Een absolute aanrader! De overnachting is in het pittoreske dorpje Chivay op 3700 meter hoogte.

Dag 8
peru colca vallei Net na zonsopgang rijdt u door de Colca-vallei die op sommige stukken 3400 m diep is, een van de diepste ravijnen ter wereld. De vallei is vol met Pre-Inca-terrassen, met akkertjes van mais of aardappelen. Na ruim een uur komt u bij het uitkijkpunt ‘Cruz del Condor’. Hier is ’s ochtends vroeg meestal de Andes Condor te zien. Deze vogel met een spanwijdte van wel 3 meter heeft een nest in de steile hellingen van de Colca-vallei. In de vroege ochtend verlaten de Condors hun nesten en maken ze gebruik van de opstijgende luchtlagen om makkelijk naar boven te zweven. Bij het uitkijkpunt cirkelen ze een tijdje rond waarna ze de vallei verlaten op zoek naar voedsel. De terugweg leidt u langs koloniale dorpjes, waar de tijd heeft stilgestaan. Ze zijn gesticht door de Spanjaarden, die er de indianen verplichtten daar te wonen. Ook de "traditionele" kleurrijke kleding is in die tijd ingesteld. Na de lunch keert u terug naar Arequipa.

Dag 9
Vandaag brengt de rondreis u van Arequipa over de hoogvlakte, de altiplano, naar Puno.

Dag 10
Puno ligt aan de oever van het 3800 meter hoge Titicacameer. U maakt een boottocht over het meer en bezoekt de drijvende eilanden die bewoond worden door de Uros indianen. Deze eilanden zijn gemaakt van het riet dat langs de oevers van het Titicacameer groeit. De eilandjes bewegen een klein beetje, en dat merk je goed als je erover loopt. Er wordt verteld hoe de Uros indianen deze eilanden maken, en de bewoners bieden souvenirs aan. U zult helaas beseffen dat deze eilanden te toeristisch geworden zijn. Vervolgens vaart u verder over het Titicacameer naar Taquile, een eiland zonder auto’s waar circa 2000 traditionele indianen in afzondering wonen. Peruanen van het vasteland kunnen hier niet komen wonen. De indianen houden hun eigen cultuur in stand, waar de klederdracht aangeeft of iemand getrouwd is of niet. Al wandelend op het eiland ziet u het dagelijks leven van de bewoners: indiaanse vrouwen die wol spinnen en mannen die breien! Daarna vaart u terug naar Puno, waar u tegen het einde van de dag aankomt.

Dag 11
peru reis cuzcoDe rondreis voert u vandaag met een prachtige rit door de Andes: Eerst een smal asfaltspoor door de desolate altiplano met ichu-gras, stenen en een enkele alpacakudde. Een paar uur verder komen bergen en de gletsjers in zicht en passert u op 4300 m hoogte de bergpas La Raya. Vervolgens afdalend naar Cuzco wordt het landschap stilaan groener.

Dag 12, 13
vakantie reis Machu Picchu Cusco is de vroegere hoofdstad van de Inca’s en er zijn nog veel overblijfselen uit de Inca-periode te zien. De muren die de Inca’s bouwden waren zo massief, dat de Spanjaarden er niet in slaagden om ze volledig te slopen. Deze solide Inca-muren vormen nu een merkwaardig geheel met de Spaanse bouwwerken. Een voorbeeld hiervan is de Koricancha, ooit de belangrijkste zonnetempel van de Inca’s, waar de Spanjaarden hun Santo Domingo klooster overheen gebouwd hebben. Net buiten Cuzco liggen diverse Inca ruines: Tambo Machay waar de Inca zich af en toe terugtrok om het heilige water te eren. Het uitzichtpunt Puca Pucara, wat de toegang tot Cuzco in de gaten hield. In het enorme rotsblok van Qenqo, zijn een aantal tunnels uitgegraven, die waarschijnlijk als offerplaats dienst deden. Hier vonden religieuze ceremonies plaats voor de Pachamama. Even verderop staan de enorme zigzagmuren van Sacsayhuaman, opgetrokken uit massieve rotsblokken van willekeurige vormen, maar die wonderwel in elkaar passen. Bij deze ruïne heb je ook een wijds uitzicht over de stad Cuzco, en je kunt er via een trappetje afdalen richting de Plaza de Armas. Daar zijn veel restaurants met koloniale balkons die op het centrale plein van Cuzco uitkijken.

Dag 14, 15
Om bij Machu Picchu te komen gaat u met de trein naar het dorpje Aguas Calientes aan de voet van Machu Picchu. Het klimaat is er subtropisch. U overnacht hier, zodat u morgen in alle vroegte en rust de ruïnes kunt bezoeken. Machu Picchu werd in 1911 ontdekt temidden van een rijke junglevegetatie, door Hiram Bingham. Hoog op een bergrug in een spectaculair landschap ligt de vrijwel ongeschonden Inca stad, die door de Spanjaarden nooit werd ontdekt. Na het bezoek, reist u later in de middag terug per trein naar Cusco.

Dag 16
peru inca reis Buiten Cuzco is de Heilige Vallei te bezoeken. Dit vruchtbare dal was tijdens de Inca-beschaving één van de belangrijkste landbouwgebieden van het rijk. De zondagmarkt van Chinchero is een levendig schouwspel, waar nu nog steeds aan ruilhandel wordt gedaan. Traditionele indianen verkopen er aardappelen van allerlei kleuren en diverse gewassen uit de regio. En er is ‘chicha’, het door de indianen gemaakte maisbier, wat overigens voor onze darmflora niet aan te raden is. Of u bezoekt het stadje Pisac, met een meer toeristische markt, welke u kunt combineren met een bezoek aan de archeologische resten: Een grote site met Inca-architectuur op de hellingen hoog boven Pisac, in een adembenemend decor.

Dag 17
De rondreis eindigt met de terugvlucht naar Lima en vervolgens naar Amsterdam.


Stel zelf uw individuele rondreis Peru samen met peru vakantie reizen.