Peru vakantie online

Vakantie rondreis Peru Bolivia, de beste reis tijd


Peru reis Bolivia reizen
Peru en Bolivia, de weersverwachting van vrijdag 19-05-2017. Met dank aan weatheronline.

Vakantie Peru, in welk klimaat?

In Peru varieert het klimaat per regio. Er is een woestijnklimaat aan de kust van Peru. Meer landinwaarts het hooggebergteklimaat van de Andes, en nog verder landinwaarts in Peru ligt het regenwoud.

Vakantie reizen in Peru gaan vaak naar het hooggebergte, bijvoorbeeld op reis door de Colca vallei, naar Puno of Cuzco, en daar is mei tot oktober de beste reistijd. U heeft dan een zonnige vakantie, met een helder blauwe lucht en witte wolken. savonds heb je op de reis een trui nodig en snachts kan het vriezen. In Peru zijn juli en augustus de wintermaanden. Dat klinkt niet goed voor een vakantie, maar het verschil tussen zomer en winter zit hem niet zo in de temperatuur, maar meer in de regenval gedurende de reis. Reis je in de winter in Peru, dan is het droog, maar reizen tussen november en maart, dat is juist de regentijd, welke ongeveer samenvalt met de zomer in Peru. De regen is natuurlijk onhandig op reis, denk aan het Inca trail, en de reis per bus naar kleine plaatsen die vertraagd wordt op moeilijk bereisbare wegen. Overigens blijven de "grote" wegen in Peru, tussen Lima - Nasca Arequipa - Puno - Cusco het hele jaar door goed te be reizen. Op vakantie wilt u liefst geen regen, maar toch kunt u ook in de "regentijd" vaak wel op reis. De hoeveelheid regen is hinderlijk op de reis in de maanden december en januari, maar vaak valt het daarna best mee! Een reis aan het einde van het regentijd (maart - mei), kan best goed weer hebben. Vakantie in deze tijd betekent reizen door extra mooi groene berglandschappen in Peru!

In de kust regio met woestijnklimaat is er het hele jaar door geen regen. In de zomer van januari t/m maart is het er warm en zonnig. In Peru de vakantie tijd, mensen gaan op reis naar de stranden in zuid Peru. Van juni t/m oktober is er veel, soms permanent, bewolking langs de kust vanaf het zuiden van Peru tot ver boven Lima. Dit vind zijn oorsprong in de koude Humboldt-golfstroom langs de Peruaanse kust.

In het regenwoud van Peru is het het hele jaar door vochtig en zonnig. De beste reis tijd is van april tot oktober, dan regent het minder. Een vakantie in het natte seizoen is juist extra heet en vochtig. Er zijn dan meer muggen, en wegen op de reis kunnen onbegaanbaar zijn door een aardverschuiving. Op reis door de zuidelijke regenwouden kan u verrast worden door een koufront uit Patagonie. Dan is het gedurende enkele dagen bewolkt en fris met een dagtemperatuur van 16C. Onverwacht koel voor een vakantie!

het klimaat in Machu Picchu

klimaat Machu Picchu Een hoogtepunt van de vakantie in Peru is de ongeschonden Incastad Machu Picchu. Waarschijnlijk was deze beroemdste stad van Peru, op 2400 meter hoogte, een soort buitenverblijf voor hooggeplaatsten. Veel reizigers staan deze vakantie vroeg op, om er de zonsopgang te zien. Door de ligging op een hoog plateau, omgeven door de bergtoppen Machu Picchu en Huayna Picchu, heeft het een klimaat met regen, en deden de Inca's aan landbouw op de terrassen van Machu Picchu. Ook in de droge tijd van het subtropisch klimaat hangen hangen er 's ochtends vaak mistwolken boven Machu Picchu, waardoor de zonsopgang minder zichtbaar is. Wel hangt er juist dan een mysterieuze sfeer tussen de uitgestorven runes.
Op vakantie in het regenseizoen kunt u, vanwege de warmere temperaturen, ook naar Machu Picchu. Neem in elk geval regenkledij mee op rondreis door Peru.

Peru vakantie reizen wenst u een goede reis

Bekijk voor u op vakantie gaat de klimaattabellen van diverse steden,

En weergoden.nl, met het klimaat en de weersverwachting in vele plaatsen in Peru.