Samenvatting nieuws peru:

nieuws peru: Nederlander met bijna 12 kilo coke in Peru gepakt
(Novum) - Een 48-jarige Nederlandse drugssmokkelaar is op het internationale vliegveld nabij de Peruaanse hoofdstad Lima in de kraag gevat met 11,9 kilo cocaïne bij zich. Hij stond op het punt naar Amsterdam te reizen met de drugs, die een straatwaarde van ruim 390 duizend euro hebben. Dat meldt het franse persbureau AFP.

nieuws peru: [07:36] Dino S. is topper in criminaliteit
Driebergen - We got him. Die gevleugelde woorden gebruikte Jan Boersma van de Nationale Recherche zaterdag om zijn trots en blijdschap uit te drukken over de arrestatie van de veronderstelde topcrimineel Dino S. (07:40, 30-08-10)

nieuws peru: GZB-event trekt ruim duizend jongeren
DRIEBERGEN De Gereformeerde Zendingsbond (GZB) heeft meer dan duizend aanmeldingen gekregen voor het eerste zogenoemde jongerenevent, vrijdagavond in Doorn.

nieuws peru: 'Proces Van der Sloot stagneert door tolk'
LIMA - Het proces in Peru tegen Joran van der Sloot stagneert omdat er geen officiële vertaler is. Dat heeft Van der Sloots advocaat Máximo Altez zaterdagavond tegen het Peruaanse televisiestation Panamericana Televisión gezegd.

nieuws peru: 'Proces Van der Sloot stagneert door ontbreken tolk'
UPDATE LIMA - Het proces in Peru tegen Joran van der Sloot stagneert omdat er geen officiële vertaler is. Dat heeft Van der Sloots advocaat Máximo Altez gisteravond tegen het Peruaanse televisiestation Panamericana Televisión gezegd.

nieuws peru: Proces Van der Sloot stagneert door afwezigheid tolk
Lima, 22 aug. Het proces in Peru tegen Joran van der Sloot stagneert omdat er geen officiële vertaler is. Dat heeft Van der Sloots advocaat Máximo Altez zaterdagavond tegen het Peruaanse televisiestation Panamericana Televisión gezegd.

nieuws peru: 'Rechters buigen zich over bekentenis Joran'
PERU - Drie Peruaanse rechters buigen zich momenteel over de bekentenis van Joran van der Sloot die verdacht wordt van de moord op de 21-jarige Stephany Flores eind mei.

nieuws peru: [08:03] Vrijlating Berenson in Peru was vergissing
LIMA - De wegens terrorisme in Peru veroordeelde en in mei vrijgelaten Amerikaanse Lori Berenson moet weer achter de tralies. Dat heeft een hoge Peruaanse rechtbank woensdag bepaald. Berenson mocht in mei na ongeveer vijftien jaar de gevangenis onder voorwaarden verlaten. (08:07, 19-08-10)

nieuws peru: [07:22] Peruaanse rebellen rekruteren kinderen
Lima - Rebellen van de Peruaanse terreurbeweging Lichtend Pad rekruteren kinderen en trainen hen voor de gewapende strijd en drugssmokkel. Dat heeft een generaal van het Peruaanse leger zondag (plaatselijke tijd) bekendgemaakt. 'Ze rekruteren kinderen met geweld en indoctrineren ze in hun Lichtend Pad scholen. En ze noemen hen pioniers', aldus generaal Leonel Cabrera. (08:29, 23-08-10)

nieuws peru: 'Proces Joran vertraagd door ontbreken vertaler'
(Novum) - Het proces tegen Joran van der Sloot loopt vertraging op omdat er geen officiële vertaler is. Dat zegt zijn advocaat Maximo Altez Navarro op de Peruaanse zender Panamericana Television. De advocaat stelt dat de Peruaanse autoriteiten een vertaler moeten vinden, voordat het proces door kan gaan.

Samenvatting nieuws bolivia:

nieuws bolivia: [19:26] Hevig regenseizoen Colombia en Bolivia
Amsterdam - Het regenseizoen zorgt in Colombia en Bolivia voor veel overlast. In Colombia zijn al zeventig slachtoffers gevallen sinds het begin van het regenseizoen in maart. Meer dan zeshonderdduizend mensen zijn getroffen door de wateroverlast. Dat zei de Colombiaanse minister van binnenlandse zaken. (19:30, 29-08-10)

nieuws bolivia: Amsterdamse Victoria-waterlelie in bloei
AMSTERDAM - In de Hortus Botanicus in Amsterdam bloeit sinds maandagavond half zeven de beroemde Victoria-waterlelie. De bloem bloeit slechts twee nachten en opent zich bij schemer, aldus een woordvoerster.

nieuws bolivia: Hortus open wegens bloei victoriaanse reuzenlelie
(Novum) - De Hortus Botanicus in Amsterdam is maandagavond geopend vanwege de bloei van de victoriaanse reuzenwaterlelie. Deze 'koningin der waterlelies, een nachtbloeier, opent zich bij schemer. De Hortus opent zijn deuren tot 23.00 uur.

nieuws bolivia: Rus en Sijsling door in kwalificaties
NEW YORK - Tennissers Arantxa Rus en Igor Sijsling hebben zich probleemloos geplaatst voor de tweede ronde van het kwalificatietoernooi voor de US Open. Rus gunde haar tegenstandster Maria Fernanda Alvarez Teran uit Bolivia geen enkele game: 6-0 6-0.

nieuws bolivia: Jouw mening telt!
NEW YORK - Tennisster Arantxa Rus is woensdag (plaatselijke tijd) probleemloos doorgedrongen tot de tweede ronde van het kwalificatietoernooi voor de US Open. De Nederlandse gunde in haar eerste partij tegenstandster Maria Fernanda Alvarez Teran uit Bolivia geen game: 6-0 6-0, in tennis een zogenaamd whitewash (witte was).

nieuws bolivia: Op naar Bolivia
Laat ik zeggen dat ik toen nog in de veronderstelling was dat Bolivia dichter bij de evenaar ligt en dus wármer is. Na een uur rijden komen we aan in een door god verlaten landschap met slechts een paar krijsende vogels op zoek naar voedsel en een hutje wat Migraciones Bolivia zegt.

nieuws bolivia: [10:09] Vier Nederlanders in kwalificaties US Open
NEW YORK - Twee Nederlandse tennissers en twee tennissters doen vanaf dinsdag mee aan de kwalificaties van de US Open. Arantxa Rus moet het opnemen tegen Maria Fernanda Alvarez Teran uit Bolivia. Michaëlla Krajicek werd gekoppeld aan de Oostenrijkse Tamira Paszek. (10:51, 24-08-10)

nieuws bolivia: Rus treft Boliviaanse op US Open
NEW YORK - Arantxa Rus is geplaatst voor het kwalificatietoernooi van de US Open, evenals Michaëlla Krajicek. Rus, als 18e gerangschikt, moet het in de eerste ronde opnemen tegen Maria Fernanda Alvarez Teran uit Bolivia. Krajicek (24e) treft Tamira Paszek uit Oostenrijk.

nieuws bolivia: Brand verwoest 1,5 miljoen hectare in Bolivia
LA PAZ - Bosbranden hebben in Bolivia al zeker 1,5 miljoen hectare bos verwoest. Dat zei dinsdag Cliver Rocha van de Controleautoriteit voor Bos en Land van het Zuid-Amerikaanse land.

nieuws bolivia: files 0
0 km. Pereda was een stroman van oud-president Hugo Banzer, die in de jaren zeventig de werkelijke machthebber in Bolivia was. Omdat Banzer in 1978 niet herkozen kon worden, schoof hij Pereda naar voren. Na grootschalige fraude werd de generaal uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen.